Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe

bitter en zoet *** 3 sterren excellent

ervaar de Historische sfeer met het comfort van de moderne tijd

Bitter en Zoet heropent haar deuren voor hotelgasten! 

Wilt u de vogels horen fluiten, frisse lucht inademen, de kinderen de ruimte geven om te rennen en genieten van een prachtige omgeving? Dat kan! Het weer is fantastisch, er is voldoende lucht en ruimte in Veenhuizen en de Drentse natuur is wonderschoon...

Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van RIVM en conform het protocol van KHN. U vindt het protocol op onze contact pagina.


We zijn telefonisch en per email bereikbaar voor al uw vragen en reserveringen.
U bent van harte welkom!

HOTEL

Een uniek hotel in Drenthe. De voormalige dienstwoningen ‘Toewijding’, ‘Bitter en Zoet’ en ‘Plichtgevoel’ omvatten 15 bijzondere hotelkamers. De indeling van de oorspronkelijke kamers is intact gebleven en zorgt voor een vriendelijk, huiselijk gevoel. Iedere woning heeft een eigen kleurstelling en een uniek behang, gebaseerd op oud behang uit de panden. Overal komt u in ons hotel in Drenthe getuigen tegen van het oorspronkelijke gebruik van de gebouwen: een terrazzo aanrechtje in de badkamer, een oude voordeur naast uw kamerdeur, kamers met en suite deuren, een schouw. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht op de (moes)tuin en de majestueuze beukenlaan. 

Bitter en Zoet beschikt ook over 6 ruime familiekamers/appartementen
Deze zijn ondergebracht in het voormalige hospitaal ‘Vertrouw op God’.  De appartementen zijn heerlijk ruim, voorzien van eigen sanitair en geheel zelfvoorzienend.

Ook is er gedacht aan onze mindervalide gasten, zo zijn er aangepaste hotelkamers en zijn de familiekamers eveneens rolstoel toegankelijk. Iedereen is dus welkom in dit bijzondere hotel in een van de mooiste provincies van Nederland: Drenthe!

 


 

Hartelijk welkom... met gepaste afstand!

We heten u graag van harte welkom in Bitter en Zoet. Het beperken van de verspreiding van het Corona-virus doen we samen! Op basis van het protocol van KHN hebebn we onze werkwijze en aanpassingen voor u op een rijtje gezet. U kunt deze hier bekijken (pdf).
En kort voor aankomst ontvangt u van ons ook nog een informatiemail.

Algemene maatregelen om verspreiding van COVID-19 te voorkomen:

  • Was vaak je handen. We vragen u bij binnenkomst uw handen te desinfecteren.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen en geef elkaar de ruimte.

Annuleringsvoorwaarden

Wij snappen dat de tijd waarin wij met elkaar leven weinig zekerheden biedt en dat er soms dingen gebeuren die u nu eenmaal niet in de hand hebt. Wij kunnen u in elk geval één zekerheid geven, ontzorgen zo u wilt: onze annuleringsvoorwaarden. Die zijn nu niet anders dan altijd.

Tot 48 uur voor uw verblijf bij ons, kunt u uw reservering kosteloos annuleren of verplaatsen. 

Vanaf 48 uur tot op de dag van uw aankomst kunt u nog steeds annuleren. Neemt u in dat geval aub contact met ons op. We kijken dan samen wat past en kan. 

Flexibel waar het kan!

sauna

De saunafaciliteiten van Bitter en Zoet bestaan uit een traditionele Finse sauna, infraroodsauna (korte golf) en kleur-lichttherapieën, infraroodsauna (middel tot lange golf) met daglicht- en kleurlichttherapie.

Afkoelen met de stortdouche, of iets voorzichtiger met de waterkuipen of douche. Daarna heerlijk ontspannen op de ligbanken in de rustruimte of in badjas buiten in de zon…

U huurt de sauna privé voor een saunagang van ongeveer 2,5 uur. Uiteraard staat er water en iets lekkers voor u klaar.

Entree € 14,50 p.p.
Handdoeken en badjas pakket € 5,00 p.p.
Handdoeken en badjas pakket Deluxe € 7,50 p.p.
(Deluxe pakket incl. doucheschuim en scrubhandschoen)